En historie om en leilighet, en overdose, en pistol, et bankran, en likskjending og en drapsdom flere stiller spørsmål ved.

(Denne artikkelserien i åtte kapitler ble først publisert 11. april 2019. Freddy Hulback er dømt for to drap, men har kun erkjent det første. Han nekter for å ha drept Tom Georg Myhre. Saken har vært behandlet av domstolene flere ganger. Onsdag 7. desember døde Hulback etter en periode med alvorlig sykdom.)

I en enkel leilighet på Hauketo er Freddy Hulback (40) i ferd med å komme til hektene etter å ha satt dagens andre heroinskudd. Pupillene er små, han er ruset og sløv. Ved siden av ham i den blåmalte stuen ligger kameraten Tom Georg Myhre (47) på en hvit og brunstripete sofa. På kjøkkenet sitter 24 år gamle «Espen». Han orket ikke se på da de eldre mennene satte sprøytene.

Også Myhre har fått i seg to heroindoser. De ble injisert i lysken. Han hadde fortalt mange ganger om de dårlige blodårene sine, og at lysken var det eneste stedet han kunne sette sprøytene. Senere skal obduksjonen vise at dosen han fikk i seg denne dagen, er Nordens største.

Les hele saken med abonnement