A-magasinet

Ingvild Tennfjord: Handlelisten til jul

Årets mest populære vinspalte er tilbake. Alle julens behov dekket i seks smaker.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Ikke ett vondt ord om Sølvguttene. Men det som virkelig setter meg i julestemning, er å skrive akkurat denne ukens vinspalte. Nå er det syvende året jeg snekrer sammen den ultimate handlelisten til jul. Prosjektet er enkelt og uhyre krevende på samme tid.

Er det mulig å dekke alle julens behov i bare seks smaker? Kan ulike preferanser på juletorsk og pinnekjøtt, salmesang og svigers, lavterskel-fest og høytid samles i én oversiktlig liste?

Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Jeg husker litt for godt det året ideen kom til meg første gang. Jeg sto rådvill på kjøpesenteret Storo, med lavt blodsukker og sviktende retningssans. Julesangene i høyttalerne hørtes ut som de ble sunget av ekorn på speed. Da jeg endelig kom inn på Vinmonopolet, hadde jeg ikke bare glemt hva jeg skulle ha, eller hva vi skulle spise på julaften. Jeg var også litt i tvil om eget navn og meningen med tilværelsen. Sånn kan vi ikke ha det. I år har vi ting på stell. Vi har en plan, og vi er ute i ekstra god tid. Mine damer og herrer – her er årets handleliste.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!