Ukrainske Artem Tryhub drømte om å bli pilot. En jobb som kabinansatt i Wizz Air skulle være første steg på veien.
Kollega Yuliia Batalina var blitt forfremmet flere ganger, og hadde blitt brukt i reklamer og eventer for selskapet.
I Romania sto Mircea Constantin i spissen for en ny fagforening for de kabinansatte.

Wizz, så var jobben borte

De hadde små uenigheter med ledelsen, prøvde å danne fagforening eller ta opp problemer. I dag er de alle uten jobb i Wizz Air.

Det var egentlig en fillesak. Flyvert Artem Tryhub (24) og resten av Wizz Air-mannskapet var ferdig med en lang dag i luften. Været hadde gjort at de måtte lande på en annen av Kievs flyplasser enn planlagt.

En minibuss skulle frakte mannskapet til bilene deres på den andre flyplassen. Men det oppsto uenighet om veivalget gjennom Ukrainas hovedstad. Tryhub opplevde at hans forslag, der de ville ha kjørt innom hans leilighet, ikke ble tatt godt imot av kapteinen.

Fra før likte han seg godt i jobben og hadde fått løfte om forfremmelse. Men i ettertid har han lurt på om den episoden høsten 2019, og det at han ofte sier hva han mener, bidro til at ledelsens holdning til ham endret seg.

I hvert fall ble han ikke forfremmet. Han fikk lavere score i ledelsens evaluering. Og da selskapet i vår sa opp tusen ansatte i hele Europa på grunn av koronakrisen, var han blant dem som måtte gå.

Les hele saken med abonnement