A-magasinet

Vinskolen: Det røde gullet

Sesongen for norske jordbær startet rekordtidlig. Men hva drikker du egentlig til? Svaret er garantert ikke det du tror.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

Meldingen om at de første norske jordbærene ble utsolgt på rekordtid, gjorde meg overrasket og litt sur. Hva mener de egentlig? Norske jordbær i mai? Er det over allerede, før vi engang har begynt? Følelsen av å være bakpå ble skyllet ned med svart kaffe. Så – noen dager senere ...

Duften lå i luften som dyr parfyme og nådde nesevingene i et lekent blaff. Bak meg sto kasser med røde bær. Fra Spania? Da kan det vente. Angret på bussen.

Nå kjennes det nesten som om jordbær kommer til meg i ras av påminnelser. Desserten jeg fikk servert på nasjonaldagen. Datterens lipgloss, som lukter barnslig av jordbær. Farmors fløteskål. Sukkerskje og melkebart. Tre på strå. Dryppende saft. Jeg kan ikke vente lenger. Denne spalten presser seg frem. Spis, nyt og kos deg med jordbærene når de endelig er her.

  • Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement