A-magasinet

Prosecco, cava og champagne: Her er det du trenger å vite om musserende vin

Er det mulig å forklare alt du lurer på om bobler i en eneste liten vinspalte? Jeg skal forsøke.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Mailboksen min er full av spørsmål. Hva skal jeg feire med? Hva er forskjellen på prosecco og cava? Dyrt eller billig? Nå må du følge skikkelig godt med, for her kommer den komprimerte versjonen av alt du lurer på. Se for deg druen på vinstokken. Dekket av gjærceller, slik nesten alle flater rundt oss er. I det druen sprekker, begynner gjæren å spise sukkeret i den søte mosten. Samtidig danner den alkohol og gass. I vanlig vin er ikke gassen interessant for oss. I bobler forsøker vi fange den.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!