Rekordår for fiske i Oslo. Og det på flere måter.

Aldri før har så mange sportsfiskere strømmet ut i Oslomarka. Og aldri har så mange av dem vært kvinner. To av dem er Marthe Louise Fosser og Wenche Christenssen.

– Vi må lære opp damer så vi kan dra på tur sammen. De vet ikke hva de går glipp av, sier Wenche Christenssen (t.h.).

Inn Lommedalen. Forbi en bom. Opp en bratt bakke, gjennom en serie hårnålssvinger og inn langs en smal sti. Der knekker Wenche Christenssen brått til høyre gjennom krattet.

På dagtid jobber sivilingeniøren i våpenseksjonen til etaten Forsvarsmateriell. På fritiden henter hun frem sitt personlige favorittvåpen: en lang og tynn glassfiberstang. Ammunisjonen ligger klar i sekken. Boksen med spinnere og sluker kalles bare «det aller helligste».

– Helt til fisken biter, er dette en rolig tur. Men så kommer adrenalinkicket brått. Det er en jakt, sier Christenssen.

Marthe Louise Fosser (f.v.) og Wenche Christenssen rydder opp i knute på snørene mens de fisker i et tjern i Bærumsmarka.

Oslomarka rommer mer enn 550 fiskevann. De forvaltes av Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA), en forening som siden oppstarten i 1936 har hatt som målsetning å få hovedstadens innbyggere opp av sofaen og inn i Marka.

I år har de virkelig lykkes. Aldri før har så mange fisket i Oslos tjern og innsjøer som nå. Allerede i juli nådde OFA årsmålet om 10.000 solgte fiskekort, og fortsetter utviklingen, kan salgstallet runde 14.000 innen året er omme.

Og blant fiskerne er det flere kvinner enn noen gang.

Les hele saken med abonnement