A-magasinet

«Denne smaker juicy. Super til pizza, pasta og første draget av høst i luften.»

Ikke søt vin. Men heller ikke sur. Det er ikke enkelt å fange et sanseinntrykk med ord. Denne artikkelen kan gjøre det litt lettere å kommunisere akkurat det. Du finner også seks anbefalinger fra Ingvild Tennfjord.

  • Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Mens jeg studerte til vinkelner, jobbet jeg som ekstrahjelp på Vinmonopolet. Det var uhyre lærerikt. Det viktigste jeg lærte, var å tolke. Et grunnleggende mål for å hjelpe kundene er å forstå hva de vil ha. Men ofte brukte de andre ord enn de jeg lærte på skolen. Ofte fant de heller ikke selv ordene.

Det er ikke enkelt å beskrive et sanseinntrykk, hverken for deg eller meg. Bor du med en vinentusiast? Da vet du hva jeg mener. Her er min guide til å redde relasjoner. En slags tolketjeneste. Slik kommuniserer dere (litt enklere) om vin.

Les hele saken med abonnement