A-magasinet

Frosne, grønne erter kan enkelt bli en delikatesse

Frosne, grønne erter kan enkelt bli en delikatesse.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Har du forsøkt å rense erter fra belg? Nei? Hver gang jeg gjør det, blir jeg slått av hvor mye som er belg, og hvor lite som faktisk er ert (man har mye tid til å reflektere når man skreller erter).

Mengden svinn og tidkrevende arbeid, i tillegg til at den gode smaken er ekstremt flyktig, er grunnen til at de færreste hengir seg til denne sysselen. Dagens mennesker tenker gjerne at erter kommer fra frysedisken.

Det finnes noen hverdagsdelikatesser som det er verdt å bruke oftere. Personlig finner jeg ikke så mange i fryseren og spesielt ikke fra den norske floraen. Planter tåler gjerne ikke frost så godt, men det finnes noen unntak som bekrefter reglen. Og grønne erter er ett av dem.

  • Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

De klassiske, frosne ertene kan gi deg fantastisk mat slengt sammen på en, to, tre. Kvaliteten på posene varierer i takt med prisen, men selv de dårligste kan bli et godt måltid.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!