A-magasinet

Slik lager du god og kjapp middag med frossenfisk

Da blir det plutselig lettere å komme seg unna med kveite fra frysebilen eller en skive uer som ikke nettopp er dratt opp av havet. Og det går fort.

Dampet kveite med grønnsaker og estragonsmør. Foto: Henrik J. Henriksen

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Kokken i meg synes ofte det er vel brutalt å skjære en stor fisk på tvers i tykke skiver (med unntak av stor torsk og skrei, selvfølgelig), men jeg gjør det mye til middagen hjemme. Familien min føler at de må spise fisk litt ofte. Det skyldes min barndom proppet med fersk fisk. Fullstendig bortskjemt på ferske råvarer.

Problemet er at hvis en skal holde seg til en slik standard, blir det ikke mange fiskemåltider. Derfor kompenserer jeg litt ekstra den andre veien. Jeg pakker fisken oppi en gryte med mye annen smak. Da blir det plutselig lettere å komme seg unna med kveite fra frysebilen eller en skive uer som ikke nettopp er dratt opp av havet. Det kan rett og slett bli veldig godt. Og ikke minst er det kanskje de raskeste måltidene jeg lager.

Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

En skikkelig vid og ikke for høy kjele (ja, slik som en fiskekjele) egner seg best. Oppi den kan du legge mat som metter, slik som ris, gryn eller poteter, mye krydder og urter og fiskestykkene på toppen. Kjelen kan gjøre seg ferdig på komfyren eller settes inn i ovnen.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!