Lalla Coulibaly (33) ga opp å gå til frisøren. Hun er ikke alene.

Nå krever flere at norske frisørskoler begynner å lære elevene om teksturert hår.

Det var en dag i 2018, mens Lalla Coulibaly satt på trikken på Majorstuen i Oslo, at det gikk opp for henne.

Hun var nettopp tilbake i Norge etter å ha jobbet fire år i Spania. De siste årene hadde hun også vært på en hårreise som bokstavelig talt var hårreisende. Coulibaly var vokst opp med krøller som hun hatet, og som frisørene fryktet. Hun begynte å rette ut håret selv, med relaxers, kraftige hårmidler som gjorde det tørt og skjørt. Nå hadde hun funnet en ny vei. Håret som var tørt og hang rett ned, hadde fått tilbake sin naturlige, luftige form.

Da hun så rundt seg på trikken denne dagen, kjente hun seg igjen: barn og voksne, mørke i huden, med samme krøllete hår som henne.

«Okay, det er ikke bare meg», tenkte Coulibaly.

Kort tid etter opprettet hun nettsiden Krølltopp. Der deler hun historier og tips til nordmenn med krøller og såkalt teksturert hår. Mange av dem, ofte med afrikanske røtter, har gitt opp å gå til frisøren.

– På frisørskolen i Sverige lærte vi å klippe alle hårtyper, sier Fahima Yusuf, som har jobbet som frisør i London, Calgary og hjemlandet Sverige. Alle stedene har de vært flinkere på teksturert hår enn her i Norge, sier Yusuf. Nå driver hun Oslostylistene, en av salongene som har fått rykte på seg for å kunne klippe denne hårtypen.

Les hele saken med abonnement