A-magasinet

Er det fermentert og crazy som gjelder i år, eller skal det være mer elegant og subtilt?

Vi ble med mesteren på bønneturné til landet der kaffen serveres med popkorn.

  • Henrik J. Henriksen

Å se for seg et liv uten kaffe er for mange av oss nærmest utenkelig. Vi forventer tilgang på denne egentlig ganske underlige drikken når som helst og hvor som helst, om det er hjemme eller på besøk, på et høyfjellshotell eller 10.000 meter over bakken. Tomt for kaffe? Det er ikke greit.

Bare i Norge drikker vi rundt fire milliarder kopper i året. Om den er god? Ofte underordnet, det er effekten og ritualet mange er ute etter. Og dermed er det verdens nest mest omsatte handelsvare - etter olje, en handelsvare som hvete, hvor ingen spør om hvem som har dyrket varen, for ingen vet.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!