Psykolog Frode Thuen: Foreldrene liker ikke datterens kjæreste

Datteren var langt nede etter et samlivsbrudd, men nå har hun funnet en ny kjæreste. Hun er forelsket, men han gjør et slett inntrykk på foreldrene hennes.

  • Frode Thuen
  • Åge Peterson

Datteren vår er i slutten av trettiårene og alenemor med to små barn, etter at det ble slutt mellom henne og barnas far for noen år siden. Bruddet gikk veldig hardt inn på henne, og hun har vært singel inntil ganske nylig. Men nå har hun truffet en ny mann, og det har hjulpet henne til å komme over ekssamboeren. Problemet er at hun har erstattet ett problem med et annet, slik vi ser det.

Kjæresten er ikke en god mann for henne. Hun er riktignok forelsket i ham, det er tydelig, og forholdet har åpenbart vært med å løfte humøret hennes, men samtidig har han noen sider som vi tror hun kanskje ikke vil se. Han er lite interessert i å bli kjent med barna hennes, så vidt vi forstår. Barnebarna forteller at de bare har truffet han noen få ganger, og at han nesten ikke har snakket med dem. Datteren vår formidler riktignok en litt annen historie, men vi tror vel egentlig at hun skjønnmaler forholdet en god del.

Han har i alle fall gjort et ganske slett inntrykk på oss de få gangene vi har truffet ham. Ingen kommentarer om huset eller hagen vår, eller maten vi har servert, eller spørsmål om hva vi er opptatt av. Han har stort sett snakket om seg selv eller om helt upersonlige og uinteressante tema.

Bortsett fra at han er ganske kjekk å se på, og at han har en slags utvendig sjarm, kan vi virkelig ikke forstå hva datteren vår ser i ham. Hun er hans rake motsetning – nysgjerrig, interessert og engasjert i folk rundt seg. Og særlig i barna sine og oss i familien. Så hva de snakker om når de er på tomannshånd, er ikke lett å forstå.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned

Les hele saken med abonnement