Tarik flyktet fra sin far, OL-mesteren Khalid Skah. For å føle seg trygg, begynte sønnen med kampsport. Nå er han en av verdens beste.

Nye A-magasinet feirer 15-årsjubileum i år, og i den anledning henter vi frem noen av magasinets mest leste artikler. Denne ble først publisert i juni 2017, og i bunnen av artikkelen kan du lese hvordan det går med Tarik Hopstock nå.


Tarik Hopstock er ikke barn lenger, men en ung mann på 21 år. Nå forteller han om årene han bodde med sin far i Marokko, flukten for åtte år siden og sitt liv som toppidrettsutøver.

For åtte år siden var han en av hovedpersonene i et fluktdrama som havnet på mange norske avis-førstesider. Nå er Tarik Hopstock voksen og klar for å fortelle sin historie. Skah-etternavnet hans er borte, og kontakten med faren Khalid ikke-eksisterende.

– Idretten endret livet mitt

Tarik, som da fortsatt het Skah til etternavn, var 13 år og full av uro da han kom hjem til Oslo fra Marokko i 2009. Norge hadde han ikke sett på tre år. Han var blitt holdt borte fra moren i to og et halvt.

Nå fulgte politiet ham og storesøsteren Selma til og fra skolen, og skulle til enhver tid vite hvor de var. På gaten kunne han tenke: «Hvis noen kommer nå, hvordan skal jeg komme meg ut av situasjonen?»

Gutten visste at faren ikke hadde gitt opp å få ham og søsteren tilbake.

Les hele saken med abonnement