Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Kokk Henrik J. Henriksen gir deg indisk gatemat på sitt beste

En vinternatt i det sørlige India snublet jeg over noe uventet godt. Ut av mørket kom et lite opptog av traller med gatemat.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

På tallerkenene som ble delt ut var det et sprøtt, saftig og fargerikt kaos, og man trengte ikke være indisk for å forstå at dette var kosemat. Her var ikke næring, diett eller rene smaker fokuset, snarere tvert imot: Det var alt som er godt på én gang.

Jeg hadde spist min første chaat, og det skulle gå et par tiår før jeg fant det i Oslo. Ordet har visstnok en sammenheng med «å slikke fingrene mens man spiser», altså noe som både er veldig godt og samtidig sausete og litt grisete. Jeg kan ikke tenke meg noe mer treffende.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!