A-magasinet

Vinskolen: Deilige smaker til grill

Innimellom kan lojalitet stå i veien for nye smaksopplevelser. Bli med meg og gjenoppdag Spania før du fyrer opp grillen.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

Det er få ting i verden som er så stabilt, som den tradisjonelle Spania-kunden på polet. Mange av dere holder trofast fast i en klassisk stil. Flere har til og med lagt deres elsk på én produsent. Dermed blir det et fåtall smaker som følger dere gjennom årene.

Kanskje er sammenligningen urettferdig, men lesere som digger Frankrike eller Italia, er hakket mer eventyrlystne. De tester oftere ut ulike regioner fra samme land. Men Spania-kunden er som regel trofast, som en svane.

Romantisk, ikke sant? Nja.

For dermed går mange glipp av kvalitetsrevolusjonen som presser seg frem i dette mangefasetterte landet. Vinanmeldere lar seg begeistre. Polansatte bredder utvalget. Men likevel bryter det liksom ikke gjennom lydmuren. Og akkurat nå, når grillsesongen er brennhet, kan nye smaker fra Spania være akkurat det du trenger.

  • Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement