Foto: LINDA NÆSFELDT
A-magasinet

Telenor-konsernsjef Sigve Brekke om konflikten med Berit Svendsen: – Jeg håndterte den saken som jeg syntes den skulle håndteres.

Sigve Brekke (59) syntes Berit Svendsens avskjed var vanskelig. Milliardtapene i Telenors India-eventyr likeså. Men han mistet ikke nattesøvnen av noen av delene.

  • Thomas J.R. Marthinsen
    a-magasinet@aftenposten.no

Klokken er ikke engang 7. Trondheim har knapt våknet, men det har Sigve Brekke. Mens Nidelven flyter halvfrossen forbi utenfor vinduet, sitter Telenors konsernsjef prustende på en romaskin. Slik er det gjerne hver morgen. Da stilner det konstante suset i hodet, det som følger med ansvaret for 22.000 ansatte, 174 millioner kunder og en fremtid som ikke nødvendigvis blir enkel for det 160 år gamle televerket.

Kvelden før. Sigve Brekke kommer sist inn i Norwegian-flyet på Gardermoen. Han er toppleder det ikke finnes mange lange intervjuer med. Som regel nøyer han seg med å kommunisere tall fra Telenors kvartalsregnskaper – og knappest mulig å svare på spørsmål om alt fra Berit Svendsen, problematiske kvinneandeler i Telenor-systemet og finansielle tap eller gevinster i selskapets utenlandsmarked. Sigve Brekke ser ingen særlig god grunn til å snakke om Sigve Brekke.

Les hele saken med abonnement