A-magasinet

Matskolen: Indisk eggerøre med brød

Brødet er kanskje veldig snilt, men eggene biter.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

I egget finner du proteinet som får verden til å gå rundt. I tillegg til gluten i hvetebrødet, selvfølgelig. Kombinasjonen av disse to finner du overalt: fra knapt opplyste bakgater på nattetid til frokost på klassiske hoteller.

Grunnideen er den samme enten vi snakker om en klassisk omelett med smak av smør og persille mellom to lag pain de mie (toastbrød) i morgentimene eller en rikt krydret variant når du er fysen etter en lang dag.

Den indiske varianten jeg smakte for mange år siden, vil alltid minne meg om gnagsår etter ryggsekken, klær med svettelukt og fuktige reisesjekker (ja, det var en stund siden). Det var på den tiden jeg lærte meg å se etter gatemat-stands som solgte pav.

  • Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement