A-magasinet

Terrorlastebilen i Nice knuste beinet til Greg og sneiet datteren Lola (9). Familien kjemper fortsatt med å finne fotfeste.

NICE/PARIS (Aftenposten): Risikoen for å bli drept av en terrorist er liten, men angrepene skaper enorme ringvirkninger. Over 100.000 europeere har opplevd terror på nært hold siden 2015.

  • Christina Pletten
  • Øystein Kløvstad Langberg
    Europa-korrespondent

Greg Krentzman tør ikke se ned på beinet sitt. Han vet det er ille. Han ligger på promenadegaten i Nice mens livet renner ut av kroppen. For bare noen minutter siden har han gått sammen med kona Sophie og datteren Lola i den vakre, sørfranske sommerkvelden. Lola har med seg sparkesykkelen sin. Tusenvis er ute for å se fyrverkeriet og feire Bastille-dagen. Greg tar bilder med mobilen og faller litt etter de andre.

Plutselig hører han Sophie rope. En hvit lastebil kommer dundrende mot ham. Han ser Sophie og Lola kaste seg unna. Ser silhuetten av sjåføren i bilen, ser hvordan han svinger fra side til side for å treffe flest mulig mennesker. Greg stuper mot siden, men ikke raskt nok. Lastebilen treffer høyrebeinet. Halvparten av blodet hans renner ut av kroppen. Flere ambulanser stopper, men tar ham ikke med.

Les hele saken med abonnement