A-magasinet

Aslak Nore: Kokainkongen er på vei til en tv nær deg

Nå kommer serien om kartellbossen Pablo Escobar.

  • Aslak Nore
    Spaltist

Vi fikk stor respons på anbefalin­gen av Don Winslows narko­thriller The Cartel i denne spalten ­tidligere i sommer.Og vi er ikke ferdige med narkokrigen riktig ennå. 2015 virker tvert imot å være året da narkokartellenes virksomhet endelig settes på den populærkulturelle dagsorden. Ikke et sekund for sent — dette er 2000-tallets Gudfaren som møter latin­amerikansk magisk realisme i uskjønn forening.

Ingenting viser det tydeligere enn historien­ om den colombianske kokainkongen Pablo­ Escobar, en karismatisk og totalt skruppelløs type som steg opp fra beskjedne kår til å eksportere hvitt pulver verdt 500 millioner dollar­ dagen til USA på 1980-tallet. Fattigfolks helt og USAs skrekk - sjelden har vel merkelappen­ «mektigere enn staten» passet­ bedre enn på Medellin-kartellets boss. ­Vi ­snakker om en mann som like selvfølgelig­ beordret bomber plassert i passasjerfly, som han pleide omgang med Frank Sinatra.­ Tidenes rikeste kjeltring var han også.

I den kommende serien Narcos har man satt sammen et latinamerikansk all-star team for å fortelle Escobars historie. I regi­stolen finner vi brasilianske José Padilha, mannen bak kjempesuksessen Tropa del ­Elite. Med seg derifra har han tatt med hovedrolleinnehaveren Wagner Moura i rollen som Escobar. Minst like spennende er det at Pedro Pascal (sist sett som kultfiguren Oberyn Martell i Game of Thrones ) spiller den mexicanske DEA-agenten som jakter ham.

Vi har bare sett traileren til serien. Men blandingen av colombiansk jungel og Miami på 70-tallet gjør at vi benker oss 28. august. Da legger Netflix i kjent stil ut hele serien.

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!

Les mer om

  1. Krim-bloggen