Foto: Agnete Brun
A-magasinet

Podkast-påske med Aftenposten

Lyst å høre gode historier i påsken? Her er en oversikt over noen av Aftenpostens podkaster og A-magasinets lydfortellinger.

 • Ingvild Fjelltveit
  Ingvild Fjelltveit

Koht vil leve

Christine Koht, komiker, programleder og spaltist, fikk påvist en sjelden og svært alvorlig form for kreft før jul i fjor. I denne podkastserien følger A-magasinet og journalist Joachim Førsund henne gjennom opp- og nedturer i behandlingen.

 • Her kan du høre podkasten i Spotify.
 • Her finner du den i Itunes.

Foreldrekoden

Er du bekymret for utbruddene til sønnen din? Hvor mye dataspilling er egentlig greit? Hvordan håndterer du søskenkrangel, ferieplanlegging eller barneangst? Foreldrekoden er en podkast-serie der journalist Bjørn Egil Halvorsen og psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery utforsker og søker svar på dagligdagse problemstillinger i helt vanlige barnefamilier.

Gjennom podkastserien «Foreldrekoden» med Hedvig Montgomery får du konkrete tips for å håndtere livet med barn. Foto: Morten Uglum

Frosne erobringer

I denne nye podkasten fra A-magasinet, går Kari Slaatsveen inn i Roald Amundsens hjem, og ser på hvordan han og andre polarhelter har gjennomlevd de merkeligste eventyr. I den første episoden tar hun for seg noen av polarhistoriens store bløffmakere.

Kari Slaatsveen Foto: Ketil Blom Haugstulen

Aftenpodden

Hver uke siden 2015 har politisk redaktør Trine Eilertsen, politisk journalist Lars Glomnes og kulturredaktør Sarah Sørheim diskutert det siste fra norsk politikk og samfunnsdebatt. Hør morsomme og interessante samtaler.

(Vil du han noe annet? Aftenpodden anbefaler: Dette er de andre podkastene du bør høre på)

Trine Eilertsen, Lars Glomnes og Sarah Sørheim Foto: Rolf Øhman

Forklart

Hver ukedag lager Aftenpostens Forklart-team en kort innføring i en av sakene fra nyhetsbildet. Det kan være store spørsmål, eller små. På mindre enn 20 minutter blir du oppdatert.

Foto: AFTENPOSTEN

Skuddet på Toftøy

Dynamitt, narkotika og en avsagt hagle. Det er kanskje ingen overraskelse at lastebåten Toftøys siste tur oppover Oslofjorden tok en dramatisk vending. Om bord var fire personer og en hund. Under dekk lå bager med narkotika, dynamitt og en hagle. I podkastserien Skuddet på Toftøy prøver journalist Sindre Leganger å finne ut hva som egentlig skjedde på båtturen fra helvete.

Lastebåten Toftøy hadde eksplosiv last på sin siste tur. Foto: Anders Kvammen

Da sangstjernen kom i stemmeskiftet

Aksel Rykkvin fra Nordstrand i Oslo var den store barnestjernen med den lyse, klare sopranstemmen. Men så tok det brått slutt. Stemmeskiftet brøt nådeløst ned alt Aksel over år hadde trent opp.

En karriere var over. A-magasinet fulgte Rykkvin gjennom månedene der han måtte begynne på nytt – fra scratch. Med en ny, fremmed stemme.

Her finner du den i Itunes

Aksel Rykkvin (15) var en superstjerne. Så rev stemmeskiftet ned alt han hadde bygd opp. Foto: Jan Tomas Espedal

Et liv uten lukt

Popcorn på kino. Nystekte boller. Kaffe på termos. Det er lukter som fyller oss med følelser. Men forestill deg at alt dette fine blir borte. At luktesansen bare forsvinner. Hva skjer med et menneske da? har svaret. Etter at hun havnet i en stygg trafikkulykke for noen år siden, forsvant luktesansen. I A-magasinet-dokumentaren Et liv uten lukt får du et innblikk i hvordan hverdagen er når man ikke kan lukte.

Benedicte Hexeberg Hammerstad (27) savner lukten av rent sengetøy. Foto: Monica Strømdahl

Les mer om

 1. A-magasinet
 2. Podkast

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Lyttetips i unntakstilstanden? Her er en oversikt over Aftenpostens podkaster.

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Slik håndterer du aggressive barn: - Ikke forsøk å snakke barna til fornuft

 3. A-MAGASINET
  Publisert:

  Koht innlagt på Radiumhospitalet med et virus

 4. A-MAGASINET
  Publisert:

  Her er bøkene og podkastene Aftenpodden anbefaler i sommer

 5. A-MAGASINET
  Publisert:

  Koht-podkast: – Jeg bare feiltolket fullstendig

 6. KULTUR
  Publisert:

  Koht utsetter podkast på grunn av sykdom