Vy-sjefen vil kjenne på det samme som kundene sine. Derfor hender det at Geir Isaksen står på perrongen på Kolbotn stasjon og er forbannet.

Pinlig: Å være togdirektør Geir Isaksen når han kommer altfor sent til et møte og må skylde på et forsinket tog.

Geir Isaksen vil kjenne på det samme som kundene sine om morgenen. Derfor hender det at 64-åringen står på perrongen på Kolbotn stasjon og koker i topplokket. Han kan ikke utstå å komme for sent, NSB-konsernsjefen. Beklager, signalfeil, Vy-konsernsjefen. Følelsen blir dobbelt så sterk når han vet at det er hans ansvar at de rundt ham heller ikke er i rute. Kanskje kommer en kjenning bort og sier tørt: «Det hadde jo vært fint om toget gikk, Geir.» Han ser andre passasjerer ta frem telefonen og taste inn de vanlige meldingene til sjefen, kolleger eller noen de skal møte: «Kommer litt senere. Togtrøbbel.»

Noen dager er så trøblete at de blir til nyheter øverst i nettavisene. Da går Geir Isaksen rundt i det åpne kontorlandskapet i 8. etasje i Schweigaards gate 23 og tenker på alt som kan ha skjedd, og hva det går an å lære av det: En isklump i klem i en sporveksler. En kråke som har forvillet seg inn et sted den aldri skulle ha vært og kortsluttet et helt sikringsskap. En togdør som nekter å lukke seg, tog kan som kjent ikke kjøre med åpne dører.

Les hele saken med abonnement