A-magasinet

Matskolen: Nykvernet krutt

Om du bare er bitte litt opptatt av krydder, bør du skaffe deg en krydderkvern.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

«Kan jeg ikke outsource kverningen, da? Det er jo malt krydder å få kjøpt i butikken.» Absolutt, men det er to problemer: For det første svinn. Om du liker å ha et arsenal av smaker i huset, kan jeg love deg at de posene med krutt du åpnet for tre måneder (eller var det tre år?) siden, er like ubrukelige som en sløv kniv. Kanskje verre.

Hel krydder i en lys- og lufttett boks holder seg mye lenger. En kardemommekapsel kan du ha glede av et par år etter at du åpnet boksen. Hadde den vært malt, ville det bare vært et blekt, gjennomsiktig omriss igjen.

  • Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!