Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Jeg har ombestemt meg: Kantarell er ikke kjedelig, men tvert imot fantastisk

Jeg har ombestemt meg: Kantarell er ikke en kjedelig sopp, den er tvert imot fantastisk.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og medeier i flere restauranter i Oslo.

I fjor på denne tiden skrev jeg om kantarell og ikke i spesielt rosende ordelag. Jeg var av den oppfatning at kantarellen egentlig ikke er verdens morsomste sopp, og at den bare er så godt likt fordi den er lett å plukke. Jeg hadde til og med litteraturen på min side: Går vi til soppbøker fra midten av 1900-tallet, var kantarellen gjerne rangert med bare tre stjerner mot dagens fem.

Men nå har jeg snudd helt. Hvis soppen er fersk og du behandler den med varsom hånd, så er den helt fantastisk. Jeg synes ikke den må stekes hardt slik man kan gjøre med f.eks. steinsopp, men heller så vidt freses med en sjenerøs porsjon smør.

Les hele saken med abonnement