A-magasinet

Hun bruker mat til inkludering og sysselsetting av flyktninger: - Bare mennesker rundt et bord

Nå har Ragnhild Slettner startet så mange restauranter, at hun knapt har tid til å lage mat selv.

  • Cathrine Hellesøy Harrisson
    Journalist

Saltvann, sol og masete måker. Seks år gamle Ragnhild sitter og vipper på stolen på campingen i Nevlunghavn, en rolig vik like ved Stavern, og får servert skiver med frøloff av morfar. Tennene glir gjennom nyrørte jordbær og et tykt lag med smør.

– Det der tror jeg må være mitt beste barndomsminne knyttet til mat! Dét og en grønnsakspakke mormor alltid pleide å lage når vi skulle grille. Hun var, i motsetning til morfar, alltid veldig forsiktig med fett, men grønnsakspakken var knallgod og den måtte være med. Jeg er forøvrig mer som morfar, elsker smør og fløte. Jeg er, som du ser, glad i mat, ler entreprenøren og klapper seg på magen.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!