A-magasinet

Vin til sommerens bær: – Dette er rett og slett gøy å drikke

Hvis du ikke leser dette, velger du nesten garantert feil vin til sommerens bær.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Nå må jeg bli litt streng. Jeg kan være fleksibel på mye, men akkurat når det gjelder bær, gidder jeg ikke krangle. Mange av dere tenker å teste ut Henrik Henriksens oppskrifter med solbær. Noen av dere allerede i kveld. Hva du skal drikke til? Rødvin, tenker du sikkert. Antagelig har du ikke et bevisst forhold til det. Du hadde kanskje en lekker vin i glasset til middagen. Syrlig og tørr. Perfekt til proteinrik mat. Dessertviner er ikke engang på radaren din.

Like greit å bare fortsette med én vin gjennom hele måltidet, er praksis hos mange. Skal jeg fortelle deg hva som er den kjappeste måten å skvise all deilighet ut av solbær på? Det er å spise dem til nettopp tørr rødvin. De fremstår mindre søte, da. Tråere, på en måte. Og likevel insisterer mange av dere på å gjøre akkurat det. Fordi dere unngår å drikke noe som er søtt. Men sødme trenger sødme, argumenterer jeg. Hva kommer på bordet? Tørr rødvin.

Les hele saken med abonnement