Vin til sommerens bær: – Dette er rett og slett gøy å drikke
Hvis du ikke leser dette, velger du nesten garantert feil vin til sommerens bær.
- Ingvild TennfjordAftenpostens vinspaltist
Nå må jeg bli litt streng. Jeg kan være fleksibel på mye, men akkurat når det gjelder bær, gidder jeg ikke krangle. Mange av dere tenker å teste ut Henrik Henriksens oppskrifter med solbær. Noen av dere allerede i kveld. Hva du skal drikke til? Rødvin, tenker du sikkert. Antagelig har du ikke et bevisst forhold til det. Du hadde kanskje en lekker vin i glasset til middagen. Syrlig og tørr. Perfekt til proteinrik mat. Dessertviner er ikke engang på radaren din.
Like greit å bare fortsette med én vin gjennom hele måltidet, er praksis hos mange. Skal jeg fortelle deg hva som er den kjappeste måten å skvise all deilighet ut av solbær på? Det er å spise dem til nettopp tørr rødvin. De fremstår mindre søte, da. Tråere, på en måte. Og likevel insisterer mange av dere på å gjøre akkurat det. Fordi dere unngår å drikke noe som er søtt. Men sødme trenger sødme, argumenterer jeg. Hva kommer på bordet? Tørr rødvin.
Les hele saken med abonnement