A-magasinet

Hvit januar? Eller drikker du sjelden alkohol?

Tiden da god smak var ensbetydende med høy prosent, er definitivt over. Her er smakene til deg som vil ha drikke uten alkohol eller litt mindre prosent.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Jeg elsker almanakker. Å åpne en ennå ubrukt kalender gir meg følelsen av en ny begynnelse. Kjenne motstanden i permen som ikke har vært åpnet før.

Jeg husker tydelig i desember at jeg følte vi ikke hadde pyntet nok til jul. Vi måtte hente juleeskene i boden i flere omganger. Nå lengter jeg etter rene flater. Vil stryke hånden over vinduskarmen uten å støte borti en liten nisse.

Datteren min er veldig glad i det lille jesusbarnet i julekrybben. Hun bærer ham rundt her hjemme. Så i hele desember har Jesusbarnet dukket opp på de merkeligste steder. Oppå komfyren og inni skuffen. Det var koselig i adventstiden. Nå kjentes det helt greit å pakke figuren høytidelig inn i avispapir igjen.

Se Ingvild Tennfjords vinanbefalinger lenger nede i saken.

Etter en rangel

Januar er også måneden mange kjenner på at det ble mange dager med alkohol i desember.

Selv om antallet julebord var dramatisk redusert og de store festene avlyst, tror jeg noen lesere vil gjenkjenne følelsen dikteren Jakob Sande kanskje best beskriver. Du våkner opp fast bestemt på å oppføre deg som en helgen resten av livet. Han skriver:

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!