Foto: Katinka Hustad
A-magasinet

Vinskolen: Nå bør du gå for en moderne spanjol

Ved å gjenoppdage fortiden, står Telmo Rodriguez i spissen for en spansk revolusjon.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

I julen fikk jeg en slags åpenbaring. Samtidig som jeg anbefalte deg å kjøpe Champagne og Riesling til pinnekjøtt, eller klassiske Bordeaux-viner i gave, gjorde jeg noe annet selv. Nytelsesviner, kaller jeg dem. De vinene som bare er gode å drikke som de er, og som gir glede uten å kreve mye tilbake. Hyllen min med nytelsesvin var utelukkende spansk. Jeg har tidligere skrevet om den påfallende kvalitetshevingen som foregår i Spania akkurat nå. Ordet «revolusjon» er blitt brukt. Kvaliteten er høy. Smakene fascinerer meg. Likevel kjennes det som om jeg ikke når igjennom til deg.

Les hele saken med abonnement