Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Middagstips som er bra for kropp, konto og klima

Selvfølgelig er det godt med fet kjøttmat om vinteren, men du trenger det ikke.

  • Henrik J. Henriksen

Selv ihuga vinterfans kjenner nok ofte på en sterk appetitt på sol og varme. Det du kanskje ikke har tenkt på, er at denne lysten har en kulinarisk side. Vi snakker ofte om kraftig vinterkost, om mat som passer godt i de bitende månedene. Mat som er som et lysglimt og en varm klem når natten er som mørkest.

Det er her vi gjerne tar frem gryten med lammeskanker, oksestuing pot au feu, erter og fleskeknoke og så videre. Før i tiden hadde vi behov for ekstra kalorier når det var tjue blå. Energibomber som kjøtt og flesk brant lenge og godt i kroppen den gang vinterklærne alltid var litt våte, huset var trekkfullt og arbeidet stort sett foregikk ute.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!