Mannen som rodde hele norskekysten

Arne Kristoffersen sa opp jobben, solgte huset og satte seg i en liten robåt ved svenskegrensen. 128 dager og 3370 kilometer senere, nådde han Grense Jakobselv.

15. februar i år er det et par minusgrader i luften og is i havnebassenget ved Skjærhalden, lengst sør i Viken. Det blåser sørlig laber bris. Sørlendingen Arne Kristoffersen (39) har sort lue, gul tørrdrakt og blå redningsvest. Han har forberedt seg fysisk og psykisk til dette i et halvt år. Oppvarmingen fra Kristiansand til Skjærhalden er tilbakelagt. Nå skal han bare ro rett bort til Sverige først. Så kan eventyret hans begynne på ordentlig.

Lærer Kristoffersen har vært på mange og lange turer før: Han har syklet Skandinavia rundt, rodd fra Sverige til Farsund, vært på utallige teltturer og drevet med triatlon. Så da han i 2020 var frustrert over skolesystemet, sa han opp lærerjobben og solgte huset for å ro drømmen, ro kysten. Hele norskekysten, altså. Fra svenskegrensen i sør til russergrensen i nord. 3370 kilometer i en 63 år gammel oselver, en vestlandsk trebåt, som han har fått låne. Den heter Ran, oppkalt etter en havgudinne i norrøn mytologi.

Les hele saken med abonnement