A-magasinet

Christine Koht i ny podkast om kreften: – Det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene

Hør første episode av A-magasinets nye podkast med Christine Koht.

  • Lars Molteberg Glomnes

A-magasinet følger komiker, programleder og spaltist Christine Koht gjennom kreftbehandlingen denne vinteren og våren.

I den første episoden av podkasten Koht vil leve, som lanseres av A-magasinet, forteller Koht om hvordan hun først fikk beskjed om den alvorlige diagnosen og hvordan hun har taklet det.

Med journalist Joachim Førsund snakker hun om stort og smått, og selve livet.

– Det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste, sier hun i første episode. Der er A-magasinet med henne på behandling, og hjemme i Tønsberg, der hun får besøk av moren Kirsten.

– Jeg er redd for at Christine skal dø. Det skal jo ikke være sånn. Hun er 51 år. Rollene skulle vært motsatt. Det er ikke Christines tur til å dø. Det er min tur til å dø, sier moren.

Hør podkasten her:

  • Her kan du høre podkasten i Spotify.
  • Her finner du den i Itunes.

Les A-magasinets sak om Koht her. Hun forberedte et show om sin innbilte sykdom – så kom den på ordentlig. Hun er rammet av en sjelden og svært alvorlig kreftform.

Deler fra eget liv

– Christine Koht har vært spaltist hos A-magasinet siden oppstarten i 2005. Gjennom spalten Siste Ord har hun delt fra eget liv og leserne har fått et nært forhold til henne. Når hun før jul fikk kreft, ønsker hun å fortsatt ta leserne med, men nå på et mer personlig og privat plan, sier featureredaktør i Aftenposten, Lillian Vambheim.

Hun sier Koht er en unik formidler, som nå vil fortelle sin egen historie:

– Hun har valgt å være åpen om hvordan livet hennes er blitt forandret, om at hun føler seg både redd og liten, samtidig som hun får den beste behandlingen som legene kan gi henne. Hun sier selv at hun trenger kontakt med verden utenfor kreftboblen og denne podkasten er hennes måte å gjøre dette på, sier featureredaktør i Aftenposten, Lillian Vambheim.


  • En av våre mest populære: Aksel Rykkvin (15) var en superstjerne. Så rev stemmeskiftet ned alt han hadde bygd opp.

Les mer om

  1. Christine Koht
  2. A-magasinet
  3. Podkast
  4. Kreft
  5. Kreftbehandling