A-magasinet

Kaster du de seige bruskbitene? Ikke gjør det!

Råvaren er billig, kjapp å tilberede, og visstnok skal de kollagenrike bruskbitene være sunne.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og medeier i flere restauranter i Oslo.

Når jeg blir spurt om hvilket kjøtt jeg nødig ville leve uten, så er det alltid svinekjøtt. I det ene øyeblikket er det nyslaktet, nygrillet og dryppende av fett og kjøttsaft på et souvlakispyd. I det neste i form av en skinnende blank spekeskinke som har hengt i årevis i et spansk stabbur.

Svinet trengs til alt, dessuten kan alt på dyret brukes. Prøv å lage en postei uten svinefett. Og hvor mange mil med tarm tror du denne pølsenasjonen fortærer i året? Huden omskaper vi til vingummi og baconcrisp. Hodet blir julesylte og så videre. Men det finnes én hvit flekk på det kulinariske svinekartet for oss nordmenn, og det er brusk.

Les hele saken med abonnement