«Amrit» fra Norsk-ish følte seg helt norsk, helt til han begynte som skuespiller

En halv million nordmenn har fått øynene opp for Ravdeep Singh Bajwa (30) i høstens første TV-snakkis. Men kvotering i filmbransjen vil han ikke ha.

Den er i ferd med å bli et fenomen. Allerede før premieren 21. september hadde TV-serien Norsk-ish rukket å bli nominert til en gjev europeisk TV-pris. Anmeldere har vendt tommelen opp, og den første uken ble serien sett av nærmere en halv million nordmenn.

Og det er nettopp det å være nordmann det handler om. De tre hovedpersonene er unge voksne, født i Norge med utenlandsk familiebakgrunn, og slites mellom to kulturer. En av dem er bareieren Amrit. Rollen som Amrit har åpnet TV-seernes øyne for skuespiller Ravdeep Singh Bajwa.

– Jeg sier ikke at jeg skal sitte og klappe meg selv på skulderen, men det her er skikkelig gøy. Og jeg må bare nyte det mens det er gøy, for når det er jævlig, så er det skikkelig jævlig.

Stengt ned

Han forteller om lange perioder der det har gått lenge mellom jobbene. Der økonomien nesten ikke har gått rundt.

– Skuespillerlivet ser nok mer lystig ut utenfra. Vi lar oss lure av sosiale medier hver dag, sier Bajwa, på tampen av en koronakarantene hjemme i leiligheten på Grünerløkka.

Les hele saken med abonnement