De deler rus og overdoser direkte på Snapchat. De har tusenvis av unge følgere.

  • Anette Aasheim
    Journalist
  • Torstein Ringnes
    Redaksjonell utvikler

Planen var å ta en overdose i håp om at de aldri skulle våkne. «Jeg elsker deg», var det siste de skulle si til hverandre.

Kjæresteparet satt på baderomsgulvet, lent inntil vaskemaskinen. Det var søndag på sensommeren i år. I hånden holdt Nora mobiltelefonen, en Iphone X kjøpt for penger hun hadde arvet.

Det er slik hun husker det.

Bare noen måneder tidligere, den dagen hun fylte 18 år, pakket hun alle sakene sine og dro fra barnevernsinstitusjonen hun bodde på. Hun flyttet til en by over 100 mil fra der hun vokste opp. Det var der hun traff kjæresten.

Ba om hjelp

I august hadde Snapchat-kontoen hennes over 30.000 faste seere. Hun ble gjenkjent på gaten, tenåringer kom bort til henne og filmet henne. Men flere av følgerne var også bekymret. I ukene før hun og kjæresten planla å ta en overdose, sendte følgerne flere meldinger til politiet.

De så henne svelge piller, at hun satt på sengen ikledd rødt undertøy og røkte hasj fra en rosa pipe. Noe av det siste hun filmet, var at hun og kjæresten gikk oppover en gate i Oslo. De fortalte at de skulle kjøpe dop. Mye dop.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!