Viner som er pimpet med sukker? Styr unna!

Sukker i vin handler om noe viktigere enn slanking. Det handler om kvalitet.

Sukker gjør folk urolige. Jeg ser det i mailene jeg får. Forbrukerne opplever det som noe som ulmer under overflaten. «Skjulte sukkerbomber». «Sukkersjokk». Hva er egentlig i vinen jeg drikker? Det vil jeg gjerne fortelle deg. Men først er det nødvendig at du forstår hvorfor det er mye sukker i noen viner, og lite i andre. For det handler om noe som er viktigere enn slanking. Det handler om kvalitet.

La oss starte med gjær. Soppen dekker drueskallet og nær alle flater som omgir oss. Idet druen sprekker, og mosten pipler ut, starter gjærcellene å spise. Gjær spiser sukker og danner gass og alkohol. Den spiser til det er tomt. Ikke alle sukkerarter brytes ned like lett. Derfor vil det alltid være noe sukker igjen, selv når gjærcellen har gjort jobben og avgått ved døden. En rødvin kan ha rundt 2 gram sukker per liter, men regnes fremdeles som helt tørr.

Les hele saken med abonnement