Foto: Espedal, Jan Tomas
A-magasinet

Vinslipp fra Bordeaux: Gode priser og en knallsterk årgang

På torsdag er det duket for frislipp av 2014-årgangen fra Bordeaux. Flotte viner, hyggelige priser og en knallsterk årgang. Kanskje like greit å kjøpe sine egne julegaver i år.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Hvis jeg var deg, ville jeg ikke stolt på at slekt og venner finner frem til julegaven du ønsker deg aller mest. Når Vinmonopolet har spesialslipp av Bordeaux-viner fra 2014-årgangen og moden vin like før jul, er det kanskje like greit å bare kjøpe julegavene til seg selv.

Den mest innbarkede Bordeaux-fansen har rustet opp i noen dager allerede. De er på jakt etter dyre viner med svært lav tilgjengelighet, som forsvinner i løpet av minutter torsdag morgen når dørene åpner. Ikke stress. Vinene som begeistret og overrasket meg mest, ligger i prissjiktet 300–500 kr. De kan lagres, men er tilgjengelige og åpen på smak allerede nå. Mye vin for pengene og kvanta som gir deg en sjanse til å få tak i dem uten å måtte slåss i kø i morgentimene. Etter å ha smakt 71 av vinene, har jeg måttet gjøre et brutalt utvalg. Valget falt på rødvin fra 2014-årgangen. Lenge så det ut til at det skulle bli nok en mellom-årgang I Bordeaux med fuktig vær gjennom sommeren. Men så kom en varm og solrik høst. Produktansvarlig for spesialpolene, Per Mæleng, kaller det en «nesten fremragende årgang».

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!