Vinekspert Ingvild Tennfjord svarer på spørsmålene du ikke tør stille

Brenner du inne med spørsmål om vin som det er litt flaut å stille? Kanskje du får svar på dem her.

Vanligvis trenger folk litt promille før de tør å spørre meg om alt de egentlig lurer på om vin. Men nå er møteplassene våre færre. Jeg tenkte å svare på et knippe flaue, teite og «dumme» spørsmål her i spalten, så slipper du å stille dem selv. Hyggelig, ikke sant?

Skreller du en drue, ser du at fargen som regel sitter i skallet. Druekjøttet er lyst. Rød vin lages av røde druer der druemosten har kontakt med skallet. Saften får et uttrekk av farge, men også bitterhet og tørrstoffer. Hvit vin er laget av lyse druer. Men du kan lage hvit vin av røde druer. Da skilles mosten fra skallene før de rekker å sette særlig farge.

Les hele saken med abonnement