A-magasinet

Psykolog Frode Thuen: Dating i moden alder over nettet

Hun er godt voksen og har vært singel en stund. Nå har fersk erfaring fra en datingside tatt fra henne troen på å finne en ærlig mann.

  • Frode Thuen
    Professor, Høgskulen på Vestlandet
  • Åge Peterson
    Illustratør

Takk for flotte, aktuelle temaer mellom mann og kvinne. Selv har jeg erfart lange og gode forhold i livet. Etter mange års ekteskap, og et langt kjæresteforhold som ble avsluttet for en god stund siden, har jeg som en godt voksen og velutdannet kvinne våget meg på en profil på en datingside. Jeg hadde på forhånd hørt at dette var en seriøs side.

Jeg har ikke aktivt søkt etter noen, men har fått mange henvendelser og tilbakemeldinger på at jeg er en flott kvinne. Det er hyggelig.

Jeg har ellers valgt å møte dem som tilsynelatende virker seriøse, og for en tid siden kom jeg i kontakt med en mann som bor i en annen by enn meg. Han ga et godt inntrykk, og vi hadde en fin ordveksling. Han ønsket etter hvert å treffe meg, og etter hvert avtalte vi et lite treff. Førsteinntrykket var positivt for begge, og vi ble enige om å møtes igjen. Etter litt kontakt frem og tilbake valgte han å trekke seg, med begrunnelse i avstanden. Det var greit nok.

Jeg avskrev ham og tenkte at det bare hadde vært et hyggelig treff, men plutselig tok han kontakt igjen og ville møtes. Jeg hadde registrert at han fortsatt var aktiv på datingsiden, og syntes det var hyggelig at han tok ny kontakt. Vel, vi møttes igjen og det ble til flere fine og hyggelige helger. Men jeg kjente underveis på at alle har en historie, også han. Og den siste helgen opplevde jeg at han var litt fraværende og kanskje litt upassende.

Les hele saken med abonnement