Vedums metode

For Trygve Slagsvold Vedum begynte reisen mot meningsmålingstoppen med en kaffekopp. Å prate med alle, lærte han av fengselsfuglene på tunet hjemme.

Onsdag 26. august i år spiste Trygve Slagsvold Vedum og Jan Bøhler fiskesuppe og karbonade på Kafé Steinbra i de gamle arbeiderboligene på Grorud. Bøhler hadde vist sin gode venn dalen sin. De hadde til og med hatt pullups-konkurranse på en lekeplass. Nå diskuterte de Oslos politiske utfordringer.

Tre måneder senere, mandag denne uken, sitter de her igjen. Bøhler har for lengst meldt «sjokkovergang» til Senterpartiet, og skravla går.

Aftenposten har på ingen måte bedt Senterpartiets nye førstekandidat i Oslo om å komme. Bøhler er bare bonus. For det er sånt som skjer når du inviterer Vedum til Groruddalen:

Han tar ett skritt inn på Grorud senter – og blir kapret av en eldre dame som vil snakke med ham. Han tar ett skritt ut av senteret – og en mann sier straks:

– Neimen, er det stangefolk her, da?

Dermed er den 42 år gamle agronomen fra Hedmark så godt i gang at han like gjerne slår på tråden til Jan. Som er rett nedi hugget og gjerne stikker bort en tur, så de kan slå av en prat.

Skal vi tro Senterparti-lederen, er hans viktigste politiske verktøy å snakke med folk. Helst over en kopp kaffe. Ja, Trygve Slagsvold Vedum mener i grunnen at mye av forklaringen på hans og partiets rakettreise mot skyhøye 22,1 prosent oppslutning på en meningsmåling denne uken ligger i noe så enkelt: kaffekoppstrategien.

Les hele saken med abonnement