A-magasinet

Vinskolen: Vil du ha peiling på vin? Da er dette to viktige druer å kjenne til.

Kjenner du Cabernet Sauvignon og Syrah, har du kommet opp på et nytt nivå som vinsmaker.

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

Små bær. Tykt skall. Verdensberømt og bejublet. Denne uken tenkte jeg vi skulle fordype oss i det som kanskje er verdens viktigste blå drue – Cabernet Sauvignon. Den dominerer rødvinene laget i Bordeaux, men er med hell plantet over store deler av verden. Duften minner ofte om solbær, og med litt trening kan du også gjenkjenne en duft som minner om urter i glasset.

Til alle dere som henter glede i vin, men som opplever at at dere ikke kommer videre i læringen: Denne spalten er til dere. Jeg vil du skal bli kjent med druen. Det gjør vi enklest og raskest ved å sammenligne druen fra ulike steder og i ulike prisklasser.

Les hele saken med abonnement