Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Slik tilbereder du artisjokk på fem ulike måter

Alt er bedre fritert. Artisjokker er intet unntak.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Friterte artisjokker har sin opprinnelse i den jødiske befolkningen i Roma og kalles derfor carciofi alla giudea, mens den urte- og hvitvinsbraiserte varianten kalles alla romana. Når de vakre, purpurfargede, kjøttfulle blomstene kommer på markedet tidlig på våren, spretter denne delikatessen opp av de tusen frityrgryter i Roma.

I gamle dager var artisjokken en sesongvare også her til lands, men nå virker det som om du får den året rundt. Derfor spiser jeg det også hele året igjennom. Men til den knasende sprø, friterte utgaven er det bare vårens beste som gjelder.

Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Frit

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!