Foto: Henrik J. Henriksen
A-magasinet

Oppskrifter: Hjemme hos meg er dette blitt en nøkkelingrediens

Men det er ikke alltid like lett å få tak i den beste kvaliteten av granateplesirup her hjemme. Derfor har jeg pønsket litt på hva jeg selv kunne lage sirupen av.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Da jeg bega meg inn på kjøkkenet i Midtøsten, oppdaget jeg nye råvarer som jeg måtte lære meg å forstå. Noen var enklere enn andre og så gode at jeg knapt fattet hvordan jeg hadde klart meg så lenge uten. Granateplesirup var en slik råvare.

Bakfull som en sjømann hadde jeg karret meg til et økologisk marked en av de første gangene jeg var i Beirut. Derfra fikk jeg med meg en flaske med denne tykke, rødbrune, intens syrlige, men samtidig søte materien. Etter hvert fikk jeg også smake den i mange herlige retter: granateplesirup penslet på grillede småfugler, surret sammen med små krydrede pølser eller som dressing til brødsalaten fattoush.

Les hele saken med abonnement