A-magasinet

Matskolen: Krabbefeltet

Alle trenger en kvikk fiks.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent
Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen.

Hvor mange ganger har du ikke surret rundt i butikken på leting etter noe som kan stille den gnagende sulten uten at du får dårlig samvittighet for din eller planetens helse?

Reker kan gjøre jobben. Personlig mener jeg at blåskjell er i samme kategori, da et nett med skjell er perfekt til deg og partneren – med bare litt vin, hvitløk og en klype timian. Konseptet sandwich er i kategorien enkelt og genialt, men problemet er at matpakken har sementert ideen om at et brødmåltid ikke er en norsk middag.

Pasta er derimot regnet som et måltid, selv om en pastamiddag gjerne har en større prosentandel korn enn et smørbrød. Med riktig teknikk er tørr pasta fra hvilken som helst butikkhylle en uendelig kilde til gastronomiske åpenbaringer. Det er gjort i en håndvending, med liten anstrengelse og lavt budsjett. Likevel trenger en nordmann en ingrediens i tillegg til olivenolje og hvitløk for å tilfredsstille middagskriteriet.

  • Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement