A-magasinet

Hvis det er én oppgradering du skal lære deg på bakefronten, så anbefaler jeg denne

Tangzhong. Si ordet. Si tangzhong. Du kommer ikke til å angre. Dette japanske baketrikset vil gi deg et langt saftigere og mer holdbart resultat.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Perfeksjonismen stikker dypt i japansk kultur. Derfor er det ikke tilfeldig at japanerne etter 900 års avholdenhet fra kjøtt legger verdens beste biff i pannen når de først begynner å spise det. Eller når de bestemmer seg for å servere kylling, så tilegner de rett og slett hele restauranter til fuglen.

Den klassiske, sentraleuropeiske hvetebakingen er heller ikke noe unntak. Både amatører og profesjonelle bakere har vært frustrert over at hvitt og luftig brød tørker fort inn. Men der vi bare aksepterer det som en del av livet, slik som regnvær eller et samlivsbrudd, løste japanerne problemet på 80-tallet.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!