De introvertes fine tid går ubønnhørlig mot slutten

De rare hjemmekontoristene kommer tilbake. De uflidde i shorts. Småspiserne. De som vil legge seg nedpå. De nye hundeeierne. De som ikke tåler snakk og støy.

  • Notert er et ukentlig skråblikk fra Aftenpostens journalister.

Reboarding er tingen nå. Det er bare å merke seg ordet. Særlig for mennesker som har som fag å jobbe med mennesker, er det knapt noen overdrivelse å si at en vellykket reboarding denne høsten blir nøkkelen til alt.

Reboarding må ikke forveksles med boarding, som er ombordstigning på fly. Reboarding er heller ikke helt det samme som onboarding, som er HR-norsk for mottak av nye medarbeidere. Ved reboarding kjenner den ansatte arbeidsplassen sin til dels svært godt fra før.

Vanskeligst blir det å reboarde kontorfolkene som det i pandemien har hastet minst med med å hente tilbake. Den svære horden av ansatte i bank, forsikring, departement, direktorat, tilsyn, bransjeorganisasjon, forskning, rådgivning, avis. Disse menneskene har vist en nesten skremmende evne til å jobbe fysisk fjernt fra andre – og på den måten ytterligere svekket sine sosiale ferdigheter.

Les hele saken med abonnement