Aftenposten

  • A-magasinet
  • Osloby
  • Sport
  • Meninger
Meny Lukk

A-magasinet

  • Nyheter
    • Politikk
    • Norge
    • Verden
    • Økonomi
    • A-magasinet
    • Podkast
    • Karriere
  • Osloby
    • Restaurantguiden
    • Sulten
    • Byliv
  • Sport
    • Fotball
    • Live
    • Langrenn
    • Sprek
    • Friidrett
  • Meninger
    • Leder
    • Debatt
    • Kommentarer
    • Kronikk
    • SiD
  • Kultur
    • Film
    • TV-serier
    • Musikk
    • Litteratur
  • Eavis
    • Arkiv
  • A til Å
A til Å
    • Aftenposten+
    • Aftenposten Junior
    • Aftenposten TV
    • A-magasinet
    • Arkiv
    • Alpint
    • Bil
    • Bolig
    • Byliv
    • Debatt
    • Digital
    • Dødsfall
    • eAvis
    • Eliteserien
    • Event
    • Familie
    • Film
    • Fotball
    • Friidrett
    • Golf
    • Hopp
    • Håndball
    • Inneriks
    • Ishockey
    • Karriere
    • Kloden vår
    • Kommentar
    • Kronikk
    • Kultur
    • Langrenn
    • Leder
    • Litteratur
    • Live
    • Magasiner
    • MAGASIN+
    • Meninger
    • Musikk
    • Oles klode
    • Osloby
    • Podkast
    • Politikk
    • Rabattkoder
    • Reise
    • SiD
    • Skiskyting
    • Sport
    • Sprek
    • Sulten
    • Supporter
    • Sykkel
    • Utenriks
    • Økonomi
  • Event
  • Tips oss
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Kjøp Aftenposten Junior
  • Få et magasin gratis
  • Bedriftsabonnement
  • FOTO: Henrik J. Henriksen Kål med bacon er kjent og kjært, hvorfor ikke prøve bacon med kål.
  • FOTO: Henrik J. Henriksen

Matskolen: Rosenkål er mye bedre enn sitt rykte

Liten knopp gir store muligheter.

Henrik J. Henriksen
Publisert: 05.okt.2017 19:30
Oppdatert: 06.okt.2017 14:33

Som barn forsto jeg virkelig aldri poenget med rosenkål. De så morsomme ut, javel, men servert i en klassisk norsk, minimalistisk kulinarisk drakt (rettere sagt: Kokt. Punktum.) var de helt meningsløse. Kanskje til og med litt vonde.

Så fort jeg begynte å lage min egen mat, glemte jeg hele grønnsaken i mange år. Helt til jeg, ute på en ferdig høstet rosenkålåker, oppdaget den fantastiske konstruksjonen som denne planten er. Som en ekte bygutt har jeg aldri reflektert over hvordan rosenkål vokser.

i
i

Abonnent?

Bli abonnent for å lese videre.
Er du abonnent? Logg deg inn her.
Du er logget inn med . Vi finner ikke et aktivt abonnement på denne e-posten.
Er du abonnent? Fortsett her
Du er logget inn med . Vi finner ikke et aktivt abonnement på denne e-posten.
Er du abonnent? Logg deg ut og logg deg deretter inn med den e-posten du har registrert ditt abonnement på.
Prøv 1 måned for 1 krone

Hele Aftenposten digitalt.

Alt innhold på aftenposten.no + digitale utgaver av A-magasinet og papiravisen. Avslutt når som helst.

Prøv 1 måned for 1 krone

Ordinærpris kr 199,- pr. mnd (kr 99,- for deg under 30 år)

Digitalt hver dag og papiravisen i helgen.

Alt innhold på aftenposten.no + papiravis i helgen sammen med A-magasinet på fredag. Avslutt når som helst.

Prøv 1 måned for 1 krone

Ordinærpris kr 339,- pr. mnd.

Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her

Til forsiden Til toppen
  • Tipstelefon 02286
  • Tips på e-post
  • Varslertjenesten Securedrop
  • Debattinnlegg på e-post
  • Sentralbord 22 86 30 00
  • Annonser 2286 3010
  • Kundeservice 2189 6040
  • Vis Akersgata 55 i kart
  • AdresseAkersgata 55, 0180 OSLO
  • Sjefredaktør og administrerende direktørEspen Egil Hansen
  • Politisk redaktørTrine Eilertsen
  • NyhetsredaktørTone Tveøy Strøm-Gundersen
  • KulturredaktørSarah Sørheim
  • FeatureredaktørLillian Vambheim
  • RedaktørHarald Stanghelle
  • UtviklingsredaktørEirik Hammersmark Winsnes
  • Personvernpolicy og cookies
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. ACAP-beskyttet. Personvernpolicy og cookies. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.