A-magasinet

Turmat: Det må ikke være dyrt og ferdigprodusert

Før harde turdager har friluftslivsentusiast Lars Thomas Poppe matolje i havregrøten og topper den med melkesjokolade. I saken finner du tips til både frokost, lunsj og middag for lange og korte turer.

  • Randulf Valle
    Journalist

I dag er utvalget av spesialisert turmat stort. Du kan handle frokost, lunsj og middag i sportsbutikken. Tilberedningen er enkel. Tilsett vann, rør om, vent og spis rett fra emballasjen. Dermed er oppvasken historie. Lars Thomas Poppe bruker noen slike turmiddager i løpet av et år, men det er unntaket heller enn regelen.

– Flere av middagsrettene smaker godt, spesielt med litt ekstra krydder. Men generelt er porsjonene ganske små. Dessuten blir det dyrt i lengden. I fjor var jeg nærmere 100 døgn på tur. Skulle jeg basert meg på ferdig turmat til frokost, lunsj og middag, hadde kostnaden fort rundet 20.000 kroner, sier Poppe.

Les hele saken med abonnement