Foreldrekoden: A-magasinet og psykolog Hedvig Montgomery med ny podkast om barneoppdragelse

Det finnes ingen fasit på riktig barneoppdragelse. Men det finnes noen gode råd. Nå lanserer A-magasinet podkasten Foreldrekoden, tilgjengelig for alle. Her er den første episoden.

Her er logen til Foreldrekoden.

Er du bekymret for utbruddene til sønnen din? Hvor mye dataspilling er egentlig greit? Hvordan håndterer du aggresjon, ferieplanlegging eller barneangst?

A-magasinet har lansert en ny podkast-serie om barneoppdragelse – Foreldrekoden.

Sammen med psykolog, familieterapeut og Hedvig Montgomery, utforsker vi problemstillinger som er aktuelle i helt vanlige barnefamilier. Gjennom serien får du konkrete tips og råd til å håndtere ulike typer utfordringer i livet med barn.

Hver mandag frem mot sommeren publiserer vi en ny episode.

  • Hva gjør vi når barna eksploderer i sinne? Du kan lytte til podkasten i Itunes, eller i spilleren nedenfor.
  • Foreldrekoden har etablert en egen Facebook-gruppe for foreldre i alle aldre. Vi håper dette kan bli en arena for gode diskusjoner og råd om barneoppdragelse. Bli med!

Vil gjøre familiehverdagen enklere

– Hvert barn er unikt og kommer heldigvis ikke med en fasit. Og når du tror du har funnet en oppskrift som fungerer, går de gjerne over i en ny fase. Alle har sin personlighet og det gjør at samspillet mellom voksne og barn/ungdommer kan gi noen utfordringer. I denne satsingen håper vi å kunne bidra med kloke og velfunderte råd til foreldre slik og at barn og unge får en bedre hverdag. Det ønsker vi å bidra til gjennom podkasten Foreldrekoden, sier A-magasinets redaktør Lillian Vambheim.

– Vi er svært glade for å ha fått med en så sterk fagperson som Hedvig Montgomery med i denne podkasten. Hun er en dyktig formidler som når ut til en bred målgruppe, også utenfor våre landegrenser, legger hun til.

Populær fagperson

Montgomery er en ettertraktet psykolog, familieterapeut og foredragsholder. Mange har også blitt kjent med hennes tilnærming til barneoppdragelse gjennom bokserien Foreldremagi. Hittil er det kommet ut tre bøker i serien, som er solgt til 22 land.

– Klarer du som forelder å unngå noen feller, får det så enorm stor positiv effekt for barna. Det er grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å skrive bøker og si ja takk til A-magasinet nå, sier Hedvig Montgomery, som selv er trebarnsmor.

– Det får så utrolig positive ringvirkninger når du som mor eller far blir litt tryggere, senker skuldrene litt mer og faktisk leder den skuta en familie er, legger hun til.

Hedvig Montgomery er psykolog, familieterapeut og forfatter.
  • Har du tips, synspunkter eller innspill til temaer? Send en e-post til foreldrekoden@aftenposten.no
  • Du finner oss også på Instagram, på @foreldrekoden. Følg oss her!

  • Har du fått med deg A-magasinets podkast om Christine Kohts kamp mot kreften? Lytt til Koht vil leve:

  • Podkast-dokumentar om sangstjernen Aksel Rykkvin: Hva skjer med en tenåring når egenskapen som har gjort ham verdenskjent bare forsvinner?

  • Hør flere av våre lydfortellinger – abonner på A-magasinet dokumentar i din podkastspiller. Her finner du den i Itunes. Bruker du Acast, klikk her.