A-magasinet

Hvordan kan man si at en vin er god? Velkommen inn i hodet på en vinanmelder.

Ingvild Tennfjord smaker seg gjennom vel 1000 nye viner for å finne ut hva hun vil anbefale oss i høst. Hvordan er det mulig?

  • Ingvild Tennfjord
    Ingvild Tennfjord
    Aftenpostens vinspaltist

I de ukene det varer, legger jeg sjelden sosiale planer om kvelden. For etter å ha smakt og spyttet drøyt hundre viner på jobb, er jeg rimelig kjørt i hodet. Nå er det snart duket for at elleville 2146 nye produkter slippes gjennom Vinmonopolet. Og som vanlig er vi en liten gjeng som forsøker å smake oss gjennom.

For en absurd, gøyal og annerledes jobb dette er! I dag, for eksempel, byttet to mennesker på å skylle og skjenke i glassene mine mens de samtidig oppdaterte meg på årgangsvariasjoner og meteorologiske forhold i Australia. Alt gikk på tid. En ny vinsmaking ventet. Kjenner jeg egentlig forskjell på smakene? Er det jug eller trylling? Hva skiller en god vin fra en dårlig vin? Det er på tide å vise deg hva jeg tenker underveis. Og akkurat som i en vanlig vinsmaking må du henge med i svingene. Dette går kjapt.

Les hele saken med abonnement

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!