Psykolog Frode Thuen: Selvdestruktiv mann: – Jeg ble kald og fikk et usunt forhold til damer

Etter flere forhold skammer han seg over sin egen oppførsel. Han har løyet, vært utro og sendt bilder. Nå ønsker han å forandre seg.

  • Frode Thuen
    Professor, Høgskulen på Vestlandet
  • Åge Peterson
    Illustratør

Jeg er en mann i slutten av 20 årene som ikke har hatt så mange langvarige forhold. Når de har tatt slutt, har jeg brukt lang tid på å komme meg videre.

Jeg har blant annet vært i et forhold hvor kjæresten min var utro, og hvor jeg svarte med samme mynt da jeg oppdaget det. Det hele endte med at jeg ble knust, og at jeg forandret meg: Jeg ble kald og fikk et usunt forhold til damer.

For tiden har jeg et forhold som er på bristepunktet. Vi har vært sammen i snart ett år. Jeg bryr meg veldig om henne og vil for all del ikke miste henne.

Samtidig har jeg hatt en selvdestruktiv oppførsel, hvor jeg har tatt henne for gitt og ikke brukt tid på å forstå hennes meninger og hva hun har med seg i sin bagasje.

Bekymret for hvordan jeg oppfører meg

Jeg gikk til og med fra henne for en tid siden og tok opp igjen kontakten med min eks, som jeg har et barn med. Samtidig var jeg helt desperat etter bekreftelse på om denne avgjørelsen var riktig, og det endte til slutt opp med at jeg ba på mine knær om å få komme tilbake igjen. Etter dette har jeg kjent på en bekymring for hvordan jeg har oppført meg i dette forholdet. Det har nok også kjæresten min gjort, men det virker som om hun har jobbet seg gjennom ting.

Men det er ganske ille det jeg har gjort.

Les hele saken med abonnement