A-magasinet

Putt hampfrø i granolaen. Den blir aldri det samme uten.

Glem hasjen, nå skal vi snakke om mat.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

Hampplanten kan nemlig brukes til mye. De fleste vekster vi kjenner til, dyrkes gjerne for mat, tekstiler, drikke, olje eller medisin. Dette hurtigvoksende vidunderet har alt, og vi har brukt den i rundt 6000 år.

Jeg trives godt i helsekostbutikker, for der oppdager jeg morsomme råvarer som ikke finner veien til vanlige matsjapper. Som hele kakaobønner, jomfruolje av sesamfrø, upasteurisert eddik, mel av gamle kornsorter eller poser med en nøttetype jeg bare har lest om.

En kokk som vil utvide repertoaret sitt, må på et tidspunkt utvide råvareutvalget sitt.

Frøene fra cannabisplanten, hampefrø, er et slikt eksempel.

Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement